6. novembar 2023 12:57

Nataša Stanisavljević uručila ugovore o saradnji čelnicima jedinica lokalne samouprave

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nataša Stanisavljević uručila ugovore o saradnji čelnicima jedinica lokalne samouprave

Foto: TANJUG/KIRS/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD - Komesarijat za izbeglice i migracije organizovao je danas svečanu dodelu ugovora o saradnji sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave.

Ugovore, kojima se pored ostalog predviđa kupovina seoskih domaćinstava u okviru humanitarne akcije "krov 2023", u Palati Srbije uručila je komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Stanisavljević je za Tanjug rekla da je uručeno 15 ugovora predstavnicima samouprava koji su došli na ceremoniju, dok su ostalima ugovori dostavljeni poštom.

“Ukupna vrednost svih ugovora je 26,3 miliona dinara. Ovim Komesarijat nastavlja da pomaže porodicama u lokalnim samoupravama, izbegličke porodice kojima je potrebno stambeno zbrinjavanje", navela je Stanisavljević.

Ona je kazala da se na ovaj način pomaže porodicama kojima je neophodan krov nad glavom.

"Konkretno, ovime se kupuju kuće sa okućnicom, dodeljuje se građevinski materijal i, što je najvažnije, trajno rešava stambeno pitanje ljudi", rekla je Stanisavljević.

U okviru ove akcije potpisan je do sada ukupno 21 ugovor sa 19 opština na teritoriji čitave Srbije.

Ugovorima se garantuje saradnja na realizaciji pomoći po osnovu sporazuma o readmisiji, jačanja tolerancije prema migrantima i kupovinu seoskih domaćinstava u okviru humanitarne akcije "krov 2023".