15. novembar 2023 13:44

Igor Mirović: Pokrajinska vlada nastavlja obnovu objekata u UKC Vojvodine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Mirović: Pokrajinska vlada nastavlja obnovu objekata u UKC Vojvodine

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji objekata Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine i tom prilikom najavio da će se nastaviti obnova objekata u toj zdravstvenoj ustanovi.

Mirović je obišao radove na rekonstrukciji objekata u kojima su smeštene klinike za urologiju, za maksilofacijalnu i oralnu hirurgiju, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Laboratorijsko odeljenje za nuklearnu medicinu, Klinika za nefrologiju i kliničku imunologiju, Odeljenje za hemodijalizu i Operacioni blok Klinike za urologiju.

Istakao je da je Pokrajinska vlada od 2016. godine do danas finansirala rekonstrukciju brojnih klinika u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Prema njegovim rečima kao što je Pokrajinska vlada zacrtala pre gotovo osam godina, u kontinuitetu se svake godine obnavljaju određeni objekti u kojima su smeštene klinike.

"U okviru ovogodišnje procedure biće rekonstruisana četiri objekta u UKCV u kojima je smešteno šest klinika. Radovi su počeli i verujem da će za manje od godinu dana ovaj važan posao biti završen", rekao je Mirović i dodao da će to puno značiti i za pacijente i za zaposlene - lekare, medicinsko i tehničko osoblje.

Dodao je da su urađeni važni poslovi i kada je o novosadskom zdravstvu reč, kao što je izgradnja objekta Hitne pomoći i velika, sveobuhvatna rekonstrukcija sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, uključujući i Kamenicu 3 i starih objekata instituta.

Mirović je rekao da je rekonstrukcija Poliklinike obaveza Vlade Srbije i nadležnog ministarstva.

"Već imamo projekat i za rekonstrukciju Klinike za infektivne bolesti, a nastojaćemo da se u narednim godinama uradi rekonstrukcija Klinike za neurologiju i neuropsihijatriju. Time bismo uz izgradnju blokova B i C, koja teče po planu i finansira je Vlada Srbije, praktično zaokružili naša ulaganja u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine i stvorili mnogo bolje uslove nego što su bili pre nekoliko godina", naveo je on.

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da je Pokrajinska vlada nastavila kontinuitet unapređenja lečenja i rada u UKCV.

"Objekat u kome su smeštene klinike izgrađen je 1909. godine. Koliki je značaj ove rekonstrukcije za UKCV govori podatak da je u prvih devet meseci ove godine na klinikama za urologiju, maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju bilo 3.000 pacijenata i 10.000 dnevnih bolnica", rekla je Stokićeva.

Obilasku radova prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.