20. novembar 2023 13:56

Ministarstvo državne uprave doniralo 20 laptop računara Smederevskoj Palanci kao podrška elektronskoj upravi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarstvo državne uprave doniralo 20 laptop računara Smederevskoj Palanci kao podrška elektronskoj upravi

Foto: TANJUG/MDULS/ GLO FOTOVIDEOSTUDIO

SMEDEREVSKA PALANKA - Opštinska uprava Smederevske Palanke dobila je 20 laptop računara kao donaciju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, saopštilo je danas resorno ministarstvo.

Laptop računare donirao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, kao vid podrške razvoju i funkcionisanju elektronske uprave.

Podsetivši da u Smederevskoj Palanci funkcioniše i Jedinstveno upravno mesto (JUM), treće po redu otvoreno u Srbiji, čije je uspostavljanje podržalo Ministarstvo, Dabić je naglasio da su JUM-ovi, kao i doniranje laptop računara opštinama i gradovima u Srbiji, doprinos boljem i efikasnijem radu jedinica lokalne samouprave, a u cilju stvaranja uprave po meri svih građana.

"Trudimo se da na svaki mogući način pokažemo da smo tu zbog svih naših građana, jer uprava i treba da bude servis građanima. Akcenat rada Ministarstva jeste na malim sredinama, a politika zadržavanja mladih u rodnim krajevima podrazumeva da se mladima obezbede uslovi za život i rad, poput onih koje imaju građani u velikim gradovima. Želimo da svojim delima budemo primer drugim ministarstvima", istakao je Dabić.

Državni sekretar podsetio je da je Ministarstvo uložilo značajna sredstva u Smederevsku Palanku, između ostalog, i u sanaciju i rekonstrukciju kuhinje vrtića "Plavi čuperak", koja je sada usklađena sa evropskim standardima.

Kako kaže, taj projekat je dobar primer brige o našoj deci, kako bi se najmlađima i njihovim roditeljima stvorili uslovi da ostanu u rodnim mestima.

Dabić je održao i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Smederevska Palanka Nikolom Vučenom, na kome je bilo reči o projektima čiju realizaciju podržava Ministarstvo, o planiranim kapitalnim projektima, kao i o izazovima sa kojima se lokalna samouprava suočava.

Državni sekretar je obišao i završne radove na rekonstrukciji donjeg dela Ulice Prvog srpskog ustanka, za koju je Ministarstvo iz ovogodišnjeg budžetskog fonda izdvojilo 20 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Dabić je istakao da je ulicu bilo neophodno rekonstruisati, s obzirom na to da je jedna od najznačajnijih ulica u ovoj opštini, te da ima status pešačke zone.