21. novembar 2023 19:10

Ministarka Kisić uručila ključeve dva terenska vozila Centru za socijalni rad u Raški

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Kisić uručila ključeve dva terenska vozila Centru za socijalni rad u Raški

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

RAŠKA - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas Savetovalište za rani razvoj i podršku porodici, koje je uspostavljeno zahvaljujući saradnji Ministarstva i opštine Raška i tom prilikom uručila ključeve dva terenska vozila za potrebe Centra za socijalni rad i ovog Savetovališta.

Kisić je rekla da je opština Raška jedna od 52 lokalne samouprave koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva za sprovođenje pronatalitetnih mera, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji.

Ona je dodala da je uverena da će ova dva terenska vozila unaprediti dostupnost usluga koje pruža lokalna samouprava stanovnicima.

"Ovim sredstvima finansirano je i opremanje Doma zdravlja i produženih boravaka u dve osnovne škole. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je za finansiranje projekata u Opštini Raška izdvojilo 9,2 miliona dinara", navela je Kisić.

Kisić ističe da je finansijska podrška države porodicama sa decom veća i da se u te svrhe iz republičkog budžeta izdvaja 87 milijardi dinara a da su mnoge lokalne samouprave opredelile i dodatna sredstva za mere podrške porodicama sa decom.

"Zajednički cilj države i lokalnih samouprava, jeste da svi građani imaju još kvalitetnije uslove za život i da se širom Srbije rađa još više dece", rekla je Kisić.

Predsednik opštine Raška Nemanja Popović zahvalio je Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju i ministarki Kisić na podršci i izrazio uverenje da će se saradnja nastaviti i u budućem periodu, na dobrobit svih građana opštine Raška, zaključeno je u saopštenju.