29. novembar 2023 11:40

Miščević: Zahvalni smo timu UN u Srbiji, jer podržava naše građane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miščević: Zahvalni smo timu UN u Srbiji, jer podržava naše građane

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević danas je, na sastanku Zajedničkog nacionalnog upravnog odbora za sprovođenje dokumenta "Okvir saradnje Ujedinjenih nacija za održivi razvoj sa Republikom Srbijom 2021-2025", izrazila zahvalnost timu UN u Srbiji, jer podržava građane naše zemlje.

"Kao i uvek, jako smo zahvalni timu UN u Srbiji, koji ne samo da radi sa Vladom Srbije, zapravo podržava građane Srbije u izgradnji prosepritetnog i održivog razvoja, koji doprinosi globalnom razvoju", rekla je Miščević u Palati Srbija.

Dodala je da je to posebno važno danas kada se svet suočava sa novim izazovima i kada ciljevi održivog razvoja ne treba da postanu nešto što je u drugom planu već prevashodno vodeći princip razgovora država i u novom geopolitičkom okruženju.

"Prvo smo se suočili sa padnemijom koronavirusa, ali se danas suočavamo i sa dva velika sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku. Svedoci smo polarizacije u međunarodnim forumima ali i vrlo pipljivih klimatskih promena koji oblikuju naš život i dodatno usložnjavaju situaciju u većini privreda u svetu", objašnjava Miščević.

Zajedničkim upravnim odborom su pored ministarke Miščević, predsedavale i načelnica Odeljenja za Ujedinjene nacije u Sektoru za multilateralne poslove Ministarstva spoljnih poslova Marina Ivanović i stalna predstavnica Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob.