4. decembar 2023 16:00

Jovanović: Zahvaljujući Vučićevoj odgovornoj politici, više ulažemo u obrazovanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovanović: Zahvaljujući Vučićevoj odgovornoj politici, više ulažemo u obrazovanje

Foto: TANJUG/Srpska napredna stranka

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS Mihailo Jovanović i kandidati sa liste “Aleksandar Vučić-Beograd ne sme da stane” Milan Bosnić i Aleksandar Mirković, posetili su porodičnu firmu “Metalika” koja je kao pravi primer uspešne kompanije učestvovala je u državnom programu dualnog obrazovanja i u okviru praktične nastave obučila 20 učenika Mašinske škole „Kosmaj“ u Sopotu.

Kako je saopštila SNS, Jovanović je rekao da je Srbija danas u prilici da mnogo više investira u obrazovanje, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića.

On je podsetio da je Zakon o dualnom obrazovanju donet prvi put 2017. godine, a sistemom dualnog obrazovanja trenutno je obuhvaćeno skoro 16.000 učenika, 186 škola i 950 kompanija, dok su po dualnom modelu studija u visokom obrazovanju studije započela 633 studenta u saradnji sa 99 kompanija.

"Tim zakonom su uvedeni i regionalni trening centri, dva su već uspostavljena u Vršcu i Beogradu, odnosno Valjevu, započeti su radovi u Pančevu i Vlasotincu. Plan je da uskoro pokrenemo trening centre u Subotici i Požegi. 17. decembra biramo između povratka u prošlost ili sigurnog nastavka puta Srbije u budućnost. Zbog naše dece, zbog naše otadžbine, zbog naših građana na predstojećim izborima podržite liste „Aleksandar Vučić - Srbija i Beograd ne smeju da stanu“”, poručio je Jovanović.

Bosnić je rekao da Srbiji nedostaju kvalitetni stolari, bravari, CNC operateri i generalno pozivi koji se smatraju majstorskim i zanatskim i da je ulaganje u dualno obrazovanje ulaganje u budućnost.

"Smatram da mladi ljudi koji odluče da se profilišu u deficitarnim zanimanjima stvaraju sebi šansu da u budućnosti zarađuju znatno više od proseka. Investiranje u obrazovanje deficitarnih kadrova je šansa za našu privredu - da bude konkurentnija i nastavi da raste, jer privreda i rast ne smeju da stanu. Zato vas pozivam da 17. decembra podržite listu “Aleksandar Vučić-Beograd ne sme da stane””, rekao je Bosnić.