7. decembar 2023 16:52

Dušan Bajatović primio orden Ruske Federacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušan Bajatović primio orden Ruske Federacije

Foto: TANJUG/Srbijagas/ Miloš Gagić

BEOGRAD - Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko uručio je danas direktoru Srbijagasa i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću orden za doprinos u međunarodnoj saradnji.

Bajatoviću je orden dodelilo rusko Ministarstvo inostranih poslova sa potpisom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua, navodi se u saopštenju.

Prema rečima Dušana Bajatovića, koji je ujedno i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji, orden predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

"Visoki orden Ruske Federacije koji su mi dodelili Sergej Lavrov i Sergej Šojgu, predstavlja veliku obavezu".

 

On je dodao da ovaj orden ne pripada samo njemu, već pripada svim njegovim saradnicima u Srbijagasu, SPS-u, u Gastransu i njegovim kolegama iz Ruskog geografskog društva u Srbiji.

"Ovaj orden predstavlja obavezu da i dalje nastavimo rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Ruske Federacije i Srbije, odnosno, ruskog i srpskog naroda", istakao je Bajatović.

 

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko poručio je tom prilikom da ako jedan narod želi da sačuva svoj identitet i suverenitet zemlje mora i da je poznaje.

"Ako želimo najbolju saradnju, moramo da razvijamo poznavanje geografije i prilika naših zemalja", rekao je Bocan Harčenko.