12. decembar 2023 20:54

Grupa građana: Odbijeni zahtevi u Mitrovici i Zvečanu dokaz da za nas važe posebna pravila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grupa građana: Odbijeni zahtevi u Mitrovici i Zvečanu dokaz da za nas važe posebna pravila

Foto: Tanjug/video

KOSOVSKA MITROVICA - Sanja Krtinić, u ime grupe građana koja je pokrenula inicijativu za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice potvrdila je večeras da je zahtev za smenu tzv. gradonačelnika Erdena Atića danas zvanično odbijen od strane predesednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžata Ugljanina.

Ona je za Tanjug rekla da je odbijen i zahtev građana Zvečana, koji su takođe podneli zahtev i to uz slično obrazloženje.

 

"I oni su odbijeni. Nama ovo samo ide u korist da možemo da potvrdimo da ne vlada nikakva demokratija, da su ljudska prava i prava na participaciju ugrožena, da mi ne možemo da se branimo legitimnim sredstvima i da za nas , očigledno važe neka posebna pravila", rekla je Krtinić.

Kako je istakla zahtev nije trebalo da bude odbijen, već da bude poslat u nadležno prištinsko ministarstvo na razmatranje.

"Zahtev kao takav iz tog razloga nije trebalo da bude odbijen. Kako se navodi, mi nismo obavestili gospodina Ugljanina unapred, iako smo mi u prvom navratu bili odbijeni od strane opštine, zatim upućeni na ministarstvo i vraćeni na lokalni nivo. Tako da su svi oni bili upoznati sa zahtevom da mi želimo da predamo zahtev za peticiju", rekla je Krtinić.

Ona je naglasila da još uvek ne zna koji će biti dalji koraci.

"Sešćemo i razmaćemo da li je uzaludno uopšte i pokušavati ili nastaviti borbu legitimnim sredstvima. Ovo nam samo potvrđuje da ova trenutna vlada želi da ostavi gradonačelnike na svojim položajima i da ti gradonačelnici kao takci i dalje obavljaju svoju funkciju iako nisu legitimno izabrani od strane većine Srba na ovim prostorima", rekla je ona.

Kako je navela Krtinić, ovo je igranje sa građanima koji su u potpunosti upoznati sa zakonima i registrativama i administrativnim uputstvima, koji su pre pokretanja bilo kakve inicijative razmotrena.