23. januar 2024 16:03

U Kosovskoj Mitrovici pretresen magacin sa lekovima, utvrđeno da imaju urednu dokumentaciju

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Kosovskoj Mitrovici pretresen magacin sa lekovima, utvrđeno da imaju urednu dokumentaciju

Foto: Tanjug/video, ilustracija

KOSOVSKA MITROVICA - Takozvana kosovska policija pretresla je danas jedan magacin u blizini autobuske stanice u Kosovskoj Mitrovici, a zbog dojave da se u njemu nalaze lekovi bez potrebne dokumentacije.

Zamenik direktora tzv. kosovske policije Veton Eljšani izjavio je za Tanjug da je provera izvršena u saradnji sa agencijom za lekove i carinom, da je u pitanju bila samo rutinska kontrola, kao i da je nakon izvršene provere ustanovljeno da postoji uredna dokumentacija za lekove.

 

"Mi smo dobili informaciju da je u pitanju neko krijumčarenje robe. Kao i informaciju da se radi o lekovima. Mi smo pozvali Agenciju za lekove i carinu, a tokom dana smo saznali da bi ti lekovi mogli da budu u vlasništvu KBC- a. Zato smo doveli ljude iz ove bolnice, koji su nam otvorili vrata magacina", rekao je Eljšani.

Dodao je da je nakon izvršene provere ustanovljeno da postoji uredna dokumentacija za lekove s tim da oderđeni medikamenti moraju da se unište, o čemu će odlučiti Kosovska agencija za lekove zajedno sa KBC Kosovska Mitrovica.