23. februar 2024 14:34

Đukić Dejanović: Nema opasnosti za učenike u OŠ "Vladislav Ribnikar", svi brzo reagovali

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đukić Dejanović: Nema opasnosti za učenike u OŠ "Vladislav Ribnikar", svi brzo reagovali

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas, nakon što je posetila Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", da su svi učenici te škole bezbedni i da su školski policajac i đaci koji su primetili nož u rancu jednog učenika, kao i direktor, brzo reagovali.

"Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola je obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da policija vodi istragu, a da će škola u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike "Ribnikara" koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je, kako je navela, potrebna podrška da prevaziđu osećaj nesigurnosti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama i dodala da se nastava u popodnevnoj smeni uobičajeno realizuje.

Na pitanje novinara da li su učenici napustili nastavu, ministarka je odgovorila da velika većina nije, te da nisu ni bili svesni šta se dogodilo.

"Radimo na tome da škola normalno nastavi da radi", rekla je Đukić Dejanović.