11. mart 2024 14:27

Direktor Fonda PIO: Nijedan zaposleni u Fondu PIO Novi Sad nije prebačen u Beograd

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor Fonda PIO: Nijedan zaposleni u Fondu PIO Novi Sad nije prebačen u Beograd

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Nijedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), pa ni iz Pokrajinskog fonda u Novom Sadu, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište, izjavio je danas direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, saopštio je ovaj fond.

Ognjenović je time odgovorio na saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Sadu u kome je između ostalog navedeno da je Fond PIO prebacio 50 zaposlenih iz Pokrajinskog fonda na privremeni rad od dva meseca u Beograd, uz promenu prebivališta, zbog čega je Gradski odbor SSP podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih u Odeljenju za upravne poslove Policijske uprave Novi Sad.

On je pozvao nadležne institucije da odmah i po hitnom postupku reaguju i sankcionišu ili odgovorna lica u Fondu PIO ili lica koja su, kako je rekao, podnela lažne krivične prijave.

"U svakom slučaju, nedopustivo je bilo kome, pa ni političkim partijama, da ruše ugled institucije koja na najbolji način brine o sigurnosti 1,65 miliona korisnika i opslužuje više od 2,8 miliona osiguranika", rekao je Ognjenović.