24. mart 2024 20:53

U Prokuplju obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Prokuplju obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

PROKUPLJE - U Prokuplju, na Trgu Topličkih junaka, obeležava se Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Državno-komemorativni skup je počeo opelom koje služi patrijarh srpski Porfirije sa sveštenstvom.

Obeležavanju Dana sećanja prisustvuje i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srbije, predstavnici lokalnih samouprava, kao i veliki broj građana.

Tošović: Vreme prolazi, ali rane na duši ne zarastaju

Anđelka Tošović, sestra najmlađe žrtve NATO agresije Bojane Tošović i ćerka nastradalog Božina Tošovića, na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji u Prokuplju, rekla je da vreme prolazi, ali da rane na duši ne zarastaju.

"Danas je nedelja, 24. mart 2024. godine. Prošlo je 25 godina od kada su mog oca i moju sestru odnele ptice i oni su napustili ovaj svet, ja ih nisam upoznala, bila sam u majčinoj utrobi te tužne večeri 11. aprila 1999. godine, bila je velika subota, moja porodica se spremala za naš veliki praznik Vaskrs. Trebao je biti njihov prvi zajednički praznik, ali niko nije ni slutio da će biti poslednji i da će svakog sledećeg biti knedla u grlu moje majke i suze na njenom licu. Tako je i sada posle 25 godina", rekla je Anđelka.

Nije, kaže, ni na koga ljuta i nikoga ne mrzi, i ne želi nikome zlo, čak ni onima koji su zlo naneli njoj i njenoj zemlji.

"Verujem da se dobrotom rađa ljubav i da je Bog jedini sudija", poručila je ona. Zahvalila je predsedniku Srbije i rukovodstvu Srbije zbog toga što, kako je navela, "ne dozvoljavaju da izbledi sećanje na bol naših ljudi."