25. mart 2024 14:21

Igor Mirović i Milan Đurić obišli sedam lokacija u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Mirović i Milan Đurić obišli sedam lokacija u Novom Sadu

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Grada Novog Sada Milan Đurić obišli su projekte koji se zajednički realizuju na sedam lokacija u Novom Sadu i okolini.

Reč je završnim radovima na rekonstrukciji starog objekta Osnovne škole "Đura Jakšić" u Kaću, radovima na izgradnji novog objekta Osnovne škole "Miloš Crnjanski", radove na izgradnji fiskulturne sale sa pratećim sadržajima u okviru Gimnazije "Laza Kostić", izgradnji saobraćajnih površina sa parternim uređenjem i infrastrukturom Studentskog kulturnog centra, uređenju i opremanju parka kod Spensa, zatim rekonstrukciji Studija M i uređivanju Almaškog kraja.

Prema rečima Mirovića, Studentski kulturni centar će već krajem aprila meseca biti pušten u funkciju, a škola na Novom Naselju 1. septembra naredne godine.

"Radovi su svuda veoma intenzivni, odvijaju se prema planiranoj dinamici, koordinira se kad su u pitanju javna preduzeća, izvođači radova, podizvođači, tako da sam zadovoljan. Uložili smo više nego ijedna administracija u višestranačkom sistemu od 1990. godine", kazao je Mirović.

On je dodao da nisu zanemarena ni druga mesta u Vojvodini.

"Prošle nedelje smo počeli izgradnju prečistača u Vrdniku, do kraja aprila pustićemo u funkciju Narodno pozorište u Subotici, uređuje se centralna ulica u Beloj Crkvi, a u Novom Sadu očekujemo da do kraja godine započnemo izgradnju restorana od hiljadu mesta za studente", rekao je Mirović.

Đurić je rekao da je vidljiv zajednički rad Pokrajine i Grada, pa tako i investicije u Novom Sadu.

"Ono što mi je posebno drago je da sve što smo obilazili danas će biti završeno pre roka, tako da možemo da krenemo u dalje investicije i da deca krenu na vreme u školu. Almaški kraj će biti za ponos svih Novosađana. Ja znam da je problem strpljenje, ali ljudi moraju malo da se strpe da bi im bilo daleko bolje nego što je nekad", kazao je Đurić.

Školu "Miloš Crnjanski" finansira Pokrajinska vlada, kao i Studentski centar i rekontrukciju Studija M. Pokrajina i grad zajednički finansiraju salu za fizičko u gimnaziji "Laza Kostić" i uređenje Almaškog kraja.