26. mart 2024 20:51

Ana Brnabić za 1. april sazvala Kolegijum Skupštine Srbije o primeni preporuka ODIHR

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ana Brnabić za 1. april sazvala Kolegijum Skupštine Srbije o primeni preporuka ODIHR

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je večeras da je za 1. april sazvala prvi sastanak Kolegijuma Narodne skupštine u 14. sazivu na kojem će biti reči o radu na primeni daljih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 17. decembra 2023. godine.

Brnabić je saopštila da je na osnovu prvog člana Zakona o Narodnoj skupštini, sazvala prvi sastanak kolegijuma Narodne skupštine u 14. sazivu za ponedeljak, 1. aprila, s početkom u 9.00 časova.

''Za ovaj sastanak utvrdila sam sledeći dnevni red: 1. Konsultacije oko daljeg rada na primeni daljih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 17. decembra 2023. godine'', navodi se u saopštenju.

Na sastanak su pozvani članovi Radne grupe, za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava u koordinaciji i praćenju primene preporuka za unapređenje izbornog procesa Vlade Republike Srbije.

Sastanak će se održati u Domu Narodne skupštine, u Maloj sali.