27. mart 2024 11:56

Šapić: Opozicija promoviše genocidnu politiku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Opozicija promoviše genocidnu politiku

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Grada Beograda i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić zapitao je danas zašto srpska opozicija nije osudila, kako je rekao, proustaške izjave "ProGlasovaca" koji su učestvovali na antisrpskoj tribini u Dubrovniku početkom marta - Dinka Gruhonjića, Ane Lalić, Zorana Kesića i optužio opoziciju da podržava genocidnu politiku koju je sprovodio NDH.

"Ovi „ProGlasovci” - Gruhonjić, Lalić, Kesić - što su bili u Dubrovniku, to je direktno zastupanje proustaške politike. Ovde se postavlja pitanje hoćemo li mi više da zauzmemo stav o toj antisrpskoj politici, koja postaje „main stream” politika u određenim medijima?", rekao je Šapić, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

On je rekao da ne misli da svi treba da imaju isto političko mišljenje, ali da bi, bez obzira na naše političke različitosti, u ovom momentu trebalo da imamo jedinstven stav, a da te ljude nije osudila čitava opozicija.

"Gde je Miloš Jovanović da se ogradi od Kesića, koji je portparol 'ProGlas-a'? Gde je Đilas, gde su ti pripadnici opozicije da se ograde od toga što se desilo u Dubrovniku? Da kažu: Sve u redu, al' mi nećemo da nas ovi ljudi podržavaju, mi smo protiv Vučića, i Šapića, i Dačića i ove vlasti, ali ne možemo da budemo protiv rođene države i rođenog naroda i da podržavamo ove ljude koji promovišu genocidnu politiku, koja je sprovođena u NDH 30-ih i 40-ih godina prošloga veka. E, ovde se o tome radi, mi ukoliko tu ne budemo postavili jasne parametre, ja ne znam šta mi možemo da očekujemo sutra", rekao je Šapić.