27. mart 2024 16:40

Zbog ubistva žene u Somboru Zaštitnik građana pokrenuo proveru nadležnih službi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zbog ubistva žene u Somboru Zaštitnik građana pokrenuo proveru nadležnih službi

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ, arhiva

SOMBOR - Zaštitnik građana pokrenuo je danas postupak zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa u slučaju partnerskog nasilja koje je jutros počinjeno u porodičnoj kući u okolini Sombora.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, postupak je pokrenut na sopstvenu inicijativu, na osnovu saznanja iz medija da je u mestu Stapar kod Sombora muž ubio suprugu, a zatim izvršio samoubistvo.

Zaštitnik građana je od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave, o aktivnostima policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad Sombor, kao i sa tužilaštvom po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja.

Od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Zaštitnik građana traži da u istom roku izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Sombor, a naročito u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje u toj porodici i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtava.