28. mart 2024 16:22

Martinović: Saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa Zaječarom je odlična

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović: Saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa Zaječarom je odlična

Foto: Tanjug video

ZAJEČAR - Saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) sa gradom Zaječarom je odlična, istaknuto je prilikom posete ministra Aleksandra Martinovića toj lokalnoj samoupravi.

Martinović je podvukao da je resorno ministarstvo još 2019. godine uložilo oko 18 miliona dinara u rekonstrukciju dva sprata u zgradi koje koristi gradska uprava, a za rekonstrukciju dela centralnog zdanja ove godine izdvojeno je oko 20 miliona dinara, za rekonstrukciju krova.

"Još 20 miliona će biti uloženo nakon formiranja Vlade Republike Srbije. MDULS sa ukupno 25 miliona dinara ranije je podržalo uvođenje sistema e-parlament, a finansirano je renoviranje kancelarija u okviru dva sprata drugog objekta Gradske uprave", rekao je Martinović.

Na sastanku održanom sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i njegovim saradnicima bilo je reči o izazovima sa kojima se grad suočava, te o mnogim realizovanim, kao i planiranim kapitalnim projektima Gradonačelnik Ničić je rekao da su to značajna sredstva, koja će pomoći da se unapredi rad lokalne samouprave i izrazio očekivanja da će ministar Martinović u oktobru posetiti Zaječar i prisustvovati obeležavanju stogodišnjice izgradnje centralne gradske zgrade.

Prilikom posete, ministar Martinović je uručio gradonačelniku Ničiću 20 laptop računara sa opremom kako bi se rad gradskih institucija podigao na viši nivo.

Očekuje se da će u narednom periodu u Zaječar doći jedan veliki investitor, kao i da će početi radovi na izgradnji novog vrtića s obzirom da je zabeležen rast broja novorođenčadi.

Ministar je ovom prilikom obišao i radove na izgradnji vizitorskog centra kod kasnoantičkog lokaliteta Feliks Romulijana, a posetio je i Udruženje žena "Romule" u Gamzigradu, kao i etno domaćinstvo "Ivković" na obali Grliškog jezera kod sela Leskovca.