2. april 2024 17:21

Vladimir Đukanović: Bio bih srećan da opozicija bojkotuje beogradske izbore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Đukanović: Bio bih srećan da opozicija bojkotuje beogradske izbore

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Narodni poslanik sa liste "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane" i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović rekao je danas da bi "bio baš srećan" da opozicija bojkotuje nove beogradske izbore, ali da ne veruje da će to uraditi.

"Prete iz opozicionih redova da će da bojkotuju beogradske izbore. Lažu, neće to uraditi. Inače, lično bih baš bio srećan da bojkotuju i da se po ko zna koji put samoubiju", napisao je Đukanović na društvenoj mreži Iks.

Novi beogradski izbori, nakon što 3. marta nije konstituisana Skupština grada Beograda, jer nije bilo većine, najverovatnije će biti održani 2. juna, što je poslednji termin u zakonskom roku.

Vlast i opozicija su se prvi put posle decembarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu, u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je rečeno novinarima, nije bio postignut.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicije prihvatila dva od tri zahteva opozicije - da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan.

Brnabić je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru, budu održani istog dana.

Iz koalicije "Srbija protiv nasilja" su poručili da su dali rok vlastima do srede da ispune sva tri uslova.