4. april 2024 16:13

Srpska lista: Protivpravno oduzeta imovina deci Milana Radoičića u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska lista: Protivpravno oduzeta imovina deci Milana Radoičića u Kosovskoj Mitrovici

Foto: TANJUG/SRPSKA LISTA

BEOGRAD - Srpska lista saopštila je da je danas u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu naredbe premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od dece Milana Radoičića sa ciljem da se i oni proteraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im tamo nema mesta.

"Tamo gde su ti čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom. Ovo je klasičan etnički motivisan progon maloletnika samo zato što su deca Srbina koji ne pristaje na Kurtijev zulum, a to je ujedno nastavak iseljavanja Srba sa KiM pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da je ugnjetavanje maloletne dece na tlu Evrope u 21. veku najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini koji, kako se navodi, čini sve da Srbi nestanu sa svojih vekovnih ognjišta, da svako ko ima kičmu i ko ne saginje glavu pred Kurtijem bude proteran sa ovih prostora, a u toj nameri nisu pošteđena čak ni deca.

"U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda pitamo se da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske dece postala normalna stvar i evropska vrednost 21. veka? Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba?", navodi se u saopštenju Srpske liste.