9. april 2024 16:02

Petar Petković: Osmani se služi lažima, ne može da podnese Vučićev uspeh u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Petar Petković: Osmani se služi lažima, ne može da podnese Vučićev uspeh u Parizu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD, - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da se predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani služi "brutalnim lažima" jer, kako je naveo, ne može da podnese uspeh predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Parizu.

On je tako reagovao na izjavu Osmani pozivi na bojkot glasanja 21. aprila "dirigovani iz Beograda"

"Kad ne može da podnese Vučićev uspeh u Parizu, Vjosa Osmani se služi brutalnim lažima. Kako nije videla pritisak kad je Vučić pozvao Srbe s KiM da potpišu peticiju za smenu lažnih gradonačelnika? Čim je razotkrivena Kurtijeva podmetačina sa referendumom, kriv im je Vučić i SL", napisao je Petković na društvenoj mreži X.

Srpska lista saopštila je u ponedeljak da neće učestvovati na glasanju za smenu gradonačelnika četiri opštine na Severu, uz tvrdnju da njihov stav dele i Srbi na Severu.

Na tu odluku, kako je rekao čelnik ove stranke, Zlatan Elek, uticali su nemogući uslovi celog procesa za šta je okrivio premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, navodeći da se on postarao da referendum ne uspe.

Elek je istakao da su za glasanje za smenu gradonačelnika 21. aprila predviđene nemoguće procedure i ukazao da će to glasanje biti održano uz prisustvo kamera, da birački spiskovi ne oslikavaju realno stanje na terenu jer je broj birača nesrazmerno povećan i da, i ako bi gradonačelnici bili smenjeni, ostaju odbornici Albanci.