23. maj 2024 11:57

Smederevo: Incident u sudnici po uvođenju Uroša Blažića, suđenje se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Smederevo: Incident u sudnici po uvođenju Uroša Blažića, suđenje se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

SMEDEREVO - Optuženi Uroš Blažić nakratko je danas uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, iz koje je odmah morao da bude izveden pošto su ga napali roditelji žrtava.

U sudnicu je ušla i ekipa hitne pomoći, koja je izvela jednu ženu.

Kako Tanjug saznaje u sudu, čim je Blažić uveden u sudnicu na njega su nasrnuli članovi porodice ubijenih i ranjenih, zbog čega je odmah izveden. 

Majka ubijenih Kristine i Milana Panić, Zorica Panić je novinarima ispred suda rekla da je Blažić ušao pognute glave i pitala “gde je ono junaštvo kad nam je streljao decu”.

“Gde je ta hrabrost, ti si streljao moju decu. U mog sina on je sasuo 10 metaka, a osam u ćerku”, rekla je Panić i dodala da ona ne prihvata suđenje, već samo doživotnu kaznu zatvora. 

Ona je rekla i da je tokom incidenta po uvođenju Blažića u sudnicu, klupa polomljena i da se zbog toga čulo da je nešto puklo. 

Navela je i da ovo nije suđenje nego mučenje. 

Kada su svi izašli iz sudnice, Hitna pomoć je ukazala medicinsku pomoć ljudima kojima je pozlilo 

Blažić, s pancirom na sebi, lisicama na rukama i lancima na nogama u pratnji desetak policajaca je doveden u sudnicu, a odmah i izveden.

Odloženo suđenje Blažiću, nastavak u zgradi Specijalnog suda u Beogradu

Suđenje Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, odloženo je danas i biće nastavljeno u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, rekao je jedan od punomoćnika oštećenih advokat Nebojša Perović. 

Iz bezbednosnih razloga sud je odredio da se suđenje drži u Specijalnom sudu, odnosno zgradi Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu i naknadno će biti zakazano, rekao je Perović.

Perović, koji je punomoćnik ranjenog Nemanje Ilića, rekao je da je današnje reagovanje porodica žrtava u sudnici donekle bilo očekivano jer su se oštećeni prvi put susreli sa “ubicom”.

Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi i pokušao da ubije još 20, od kojih je ranio 12.