23. maj 2024 18:22

Siniša Mali: Nad Srbijom učinjen zločin - našem narodu zalepljena etiketa koju ne zaslužuje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Siniša Mali: Nad Srbijom učinjen zločin - našem narodu zalepljena etiketa koju ne zaslužuje

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Nad Srbijom je danas učinjen zločin, našem narodu je zalepljena etiketa koju ne zaslužuje i to je uradio moderan svet kome su usta puna demokratije i razvoja, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

"Dvadeseti vek će u istoriji čovečanstva ostati ubeležen kao vek užasnih ratova, koji je završen sa za nas posebno bolnim devedesetim godinama. U 21. veku, umesto da su ratovi prošlost, mi živimo neke nove, prave, ali i diplomatske. Zato ne uspevamo da zalečimo bolne rane sa kojima svet nastavlja da se poigrava. Otvaranje tih rana je nekome bilo politički potrebno i to je najveće licemerje medjunarodnog javnog prava u modernoj istoriji!", objavio je Mali na instagramu.

Kako je naveo, na nama je da nastavimo da se sa pijetetom sećamo i žalimo zbog žrtava svakog rata i da nastavimo da budemo ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koji je dostojanstveno danas u Njujorku na najvišem nivou odgovorio na jako težak izazov.

"Ponosni smo na Srbiju, na njega, na snagu i kredibilitet koje smo pokazali. Ponosni smo jer je celom svetu rekao istinu i jer se nije plašio onih mnogo većih od nas. Ponosni smo jer im je ukazao na njihovo licemerje, na milione srpskih žrtava u svetskim ratovima, na njihove zločine koji nisu nikada okarekterisani kao genocid. Hvala svim prijateljskim zemljama koje su razumele šta je govorio, a nadam se da će oni koji su glasali “za” taj stav ubuduće podjednako prema svima da primenjuju. U suprotnom, kuda ide ovaj svet?", naglasio je Mali.