27. maj 2024 14:03

Gojković: Problem vodosnabdevanja u Kikindi biće rešen sledeće godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković: Problem vodosnabdevanja u Kikindi biće rešen sledeće godine

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

KIKINDA - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković poručila je danas, tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Kikindi, da će problem s pijaćom vodom na teritoriji tog grada biti rešen sledeće godine.

"Pokrajinska Vlada finansiraće izgradnju mini fabrika vode u svim selima na teritoriji grada Kikinde. Pored izgradnje fabrike vode, koju realizuje Vlada Srbije sa lokalnom samoupravom, to znači život za ovaj grad", rekla je Gojković.

Reč je o projektu vrednom više od 202 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 180 miliona, a ostatak lokalna samouprava, navodi se u saopštenju Pokrajinske Vlade.

"Ovaj projekat je značajan jer se izvodi u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića, gde živi 1.500 stanovnika. Rešavanje ovog problema, koji nije mali, doneće novi kvalitet života", navela je predsednica Pokrajinske Vlade.

Naglasila je da Pokrajinska vlada prepoznaje probleme građana i da ih rešava zajedno sa lokalnom samoupravom, sa kojom postoji odlična saradnja.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i predstavnici Grada Kikinde.