24. januar 2023 22:01

Britanski državljani poginuli u istočnoj Ukrajini tokom humanitarne evakuacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Britanski državljani poginuli u istočnoj Ukrajini tokom humanitarne evakuacije

Foto: Shutterstock.com/Giannis Papanikos, ilustracija

LONDON - Britanski državljani Kris Pari i Endrju Bagšo ubijeni su tokom akcije humanitarne evakuacije u istočnoj Ukrajini, saopštila je u danas Parijeva porodica, nedeljama nakon što su prijavljeni kao nestali.

"Sa velikom tugom moramo da objavimo da je naš voljeni Krisi ubijen zajedno sa svojim kolegom Endrjuom Bagšoom tokom izvođenja akcije humanitarne evakuaciju iz Soledara, na istoku Ukrajine", saopštila je njegova porodica u izjavi koju je objavio britanski Forin ofis, prenosi Rojters.

Dodaju da je njegova nesebična odlučnost u pomaganju starima, mladima i ugroženima učinila njegovu porodicu izuzetno ponosnim.

Ruska grupa Vagner saopštila je ranije ovog meseca da su njene snage pronašle telo jednog od dvojice Britanaca koji su prijavljeni kao nestali u istočnoj Ukrajini, na mestu teških borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.

Ukrajinska policija je saopštila da su njih dvojica napustili grad Kramatorsk i uputili se u grad Soledar 6. januara i da su prijavljeni kao nestali sledeće večeri nakon što je prekinut kontakt sa njima.

Porodica nije saopštila dodatne detalje o okolnostima njihove smrti.