Đuro Macut posetio Pirot, razgovarao sa gradonačelnikom Vasićem o pokretanju fakulteta
5. decembar 14:01
5. novembar 2024 10:21
podeli vest
Foto: Shutterstock.com/Bumble Dee, ilustracija
TOKIO - Savetodavni odbor Uneskoa preporučio je da se japanska tradicionalna veština pravljenja alkoholnih pića sake i šoču uvrste na listu nematerijalne kulturne svetske baštine, a taj predlog trebalo bi da bude zvanično usvojen u decembru, saopštila je danas japanska agencija za kulturu.
Predlozi bi trebalo da budu zvanično usvojeni na sednici Uneskoa od 2. do 7. decembra u Asunsionu u Paragvaju, navodi se u saopštenju, preneo je Jonhap.
Sake je tradicionalno japansko alkoholno piće proizvedeno od pirinča.
Šoču je alkoholno piće koje se proizvodi širom Japana i destiluje se od različitih namirnica uključujući slatki krompir, ječam i pirinač.
Japanska vlada je 2022. godine nominovala proizvodnju sakea za Uneskovu listu.
5. decembar 14:01
5. decembar 13:51
5. decembar 13:48
5. decembar 10:44
5. decembar 09:00
4. decembar 20:39
4. decembar 19:13
5. decembar 14:04
5. decembar 13:23
5. decembar 13:17
5. decembar 14:02
5. decembar 14:01
5. decembar 13:48
5. decembar 13:21
5. decembar 14:09
5. decembar 14:09
5. decembar 14:02
5. decembar 09:41
5. decembar 07:51
4. decembar 21:58
4. decembar 22:05
4. decembar 20:23
4. decembar 16:19
5. decembar 13:08
5. decembar 12:08
5. decembar 10:59
5. decembar 10:18
25. novembar 17:40
24. novembar 14:51
23. novembar 17:21
23. novembar 15:59
3. decembar 11:40
27. novembar 16:00
27. novembar 11:17