18. februar 2023 10:31

Vučić se ponovo sastao sa Boreljom, Srbiji zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić se ponovo sastao sa Boreljom, Srbiji zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti.

"Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose izmedju Srbije i USA", objavljeno je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

Američki državni sekretar Blinken je ranije istakao da je imao produktivan razgovor sa predsednikom Vučićem na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. "Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam preneo našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini," napisao je Blinken na Tviteru. On je naveo da SAD "dele želju Srbije" za budućnošću u okviru Evropske unije.

Odličan sastanak sa sekretarkom Brantner

Predsednik Vučić susreo se danas sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner, ocenivši da je razgovor koji su imali bio odličan.

"Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine", naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

On je dodao da je akcenat bio na zelenim investicijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike.

Sa Kovačevskim o saradnji, razvoju i novim projektima

Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Teme razgovora bile su saradnja, razvoj i novi projekti, objavio je Vučić na Instagramu "buducnostsrbijeav", uz fotografije sa sastanka.

 

"Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana", naveo je Vučić i dodao: "Nemamo mi vremena za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred".

Srbiji zamereno zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Predsednik Vučić sastao se danas u Minhenu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, i tom prilikom mu je "snažno zamereno" što Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

 

"Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvodjenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju", naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", nakon susreta održanog drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Vučić se i juče u Minhenu nakratko sastao sa Boreljom i tada najavio da će se danas ponovo sastati sa šefom diplomatije EU.