31. mart 2023 22:12

Bajden obišao državu Misisipi nakon razornog tornada, najavio pomoć

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bajden obišao državu Misisipi nakon razornog tornada, najavio pomoć

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/Carolyn Kaster

ROLING FORK, Misisipi - Predsednik SAD Džozef Bajden danas je da suprugom Džil obišao razorene delove grada Roling Fork u Misisipiju nakon što je prošle nedelje od posledica oluja stradalo 26 ljudi i napravljena velika materijalna šteta.

Bela kuća je saopštila da su Bajdenovi planirali da ispitaju mogućnosti za pomoć pri obnovi pomenutog grada i sastanu se sa državnim i lokalnim zvaničnicima, kao i s ljudima pogođenim nedavnim olujama.

Dok su se Bajden i prva dama Džil vozili kroz Roling Fork, videli su štetu koju je ostavio snažan tornado i mnoge od 400 kuća tamošnje zajednice pretvorio u neprepoznatljive ruševine.

Rolling Fork, grad sa oko 1.900 stanovnika u zapadnom Misisipiju, najteže je pogođen, nakon čega su debla drveća polomljena kao grančice i automobili razbacani na sve strane kao igračke, a gradski vodotoranj ležao je iskrivljen na zemlji.

"Očekivali smo loše vreme, ali sve se odjednom pretvorilo u nešto haotično", rekao je Bajdenovima zvaničnik za hitne slučajeve Misisipija Klejton Frenč.