24. maj 2023 21:47

Britanski i ukrajnski ministri odbrane razgovarali o snabdevanju Kijeva raketama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Britanski i ukrajnski ministri odbrane razgovarali o snabdevanju Kijeva raketama

Foto: Shutterstock.com/GAS-photo, ilustracija

KIJEV - Britanski ministar odbrane Ben Volas danas je doputovao u nenajavljenu posetu Kijevu na razgovore sa ukrajinskim kolegom Aleksijem Reznikovom o snabdevanju Ukrajine raketama dugog dometa.

Dvojica zvaničnika razgovarali o aktuelnim nastojanjima Ukrajine u vezi sa pridruživanjem NATO, kao i o zapadnim isporukama oružja Kijevu, preneo je Dejli mejl.

Britanski ministar je prošle nedelje otkrio da su ukrajinske snage protiv ruskih ciljeva koristile krstareće rakete ''Storm šedou'', koje im je isporučila Velika Britanija.

Današnja poseta Volasa Kijevu dolazi nakon što je britanski premijer Riši Sunak razgovarao sa ministrom odbrane o njegovoj nameri da postane sledeći generalni sekretar NATO, navodi Dejli mejl.

Premijer je podržao Volasa kao "veoma poštovanog kod međunarodnih saveznika zbog njegovih aktivnosti u vezi sa Ukrajinom''.

Volas je rekao da bi voleo da se bavi poslom šefa Alijanse.

Sadašnji generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg trebalo bi da se povuče u oktobru nakon devet godina na čelu vojnog saveza.

Pored Volasa, holandski premijer Mark Rute i premijerka Estonije Kaja Kalas nalaze se među kandidatima za funkciju generalnog sekretara NATO, dodaje Dejli mejl.