29. avgust 2023 17:41

Prigožin sahranjen u krugu porodice i najbližih prijatelja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prigožin sahranjen u krugu porodice i najbližih prijatelja

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

SANKT PETERBURG - Lider privatne vojne "Vagner grupe" Jevgenij Prigožin, koji je poginuo u padu aviona prošle nedelje, sahranjen je danas na groblju u Sankt Peterburgu, u prisustvu porodice i najbližih prijatelja, saopštila je njegova pres služba.

„Oproštaj od Jevgenija Viktoroviča protekao je u zatvorenom formatu. Oni koji žele da se oproste mogu da posete Porohovsko groblje“, navodi se u kratkoj objavi na Telegramu, uz fotografiju Prigožina.

Prema želji porodice, sahrana je održana u njihovom prisustvu i prisustvu Prigožinovih najbližih prijatelja, naveo je izvor RIA Novosti.

Prigožin je poginuo 23. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve, dva meseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih komandanata u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostovom na Donu, i napredovali ka Moskvi pre nego što su se vratili u svoje baze.

Njegova smrt potvrđena je u nedelju, kada je Istražni komitet Ruske Federacije saopštio da je utvrđen identitet svih 10 osoba koje su poginule u padu aviona i da njihov identitet odgovara spisku putnika.

U padu aviona, koji je leteo od Moskve ka Sankt Peterburgu, poginulo je svih 10 putnika i članova posade.