22. mart 2024 23:40

Darko Obradović: Kako je moguće da se neko u vojnim uniformama vozika po Moskvi?

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Obradović: Kako je moguće da se neko u vojnim uniformama vozika po Moskvi?

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu rekao je da mu nije jasno kako je moguće da se neko u vojnim uniformama vozi po Moskvi, dođe u tržni centar, gde se nalazi koncertna dvorana, a ruskim službama bezbednosti treba sat vremena da dođu na lice mesta.

"Kako je moguće da se neko u vojnim uniformama vozika po Moskvi, dođe u TC koji je pod video nadzorom, a službama bezbednosti, prema ruskim medijima, trebalo je sat vremena da stigne na lice mesta? Ta rupa od sat vremena da se pokrene antiteroristička operacija je ono što će baciti sumnju na ovaj događaj", rekao je Obradović za Tanjug.

On je dodao da je suština da ruska vlast ne vlada situacijom u Moskvi, Rusiji, još od pobune bivšeg osnivača Vagnera, Jevgenija Prigožina.

"Ovaj rat u Rusiji je kreirao ozbiljne socio-ekonomske razlike. Taj rat vode pripadnici manjina. Ne zaboravite koliko je Čečena učestvovalo u ratu, koliko ih je izginulo... Kreira se stanje krize u Rusiji, koja ključa, i sada je pitanje: ko će istaći politički cilj? Da li je ovo samo jedan u lancu terorističkih akata, da li ćemo svedočiti ovakvim scenama još", zapitao je Obradović.

On je rekao da požar koji je izbio u koncertnoj hali nije mogao tek tako da nastane.

"Niko nije doneo sredstva preko noći i zapalio. Svi tržni centri imaju protivpožarnu arhitekturu dobro urađenu. Ovaj požar deluje kao da je namerno podmetnut u vidu diverzije. Treba utvrditi kako je moguće da Moskva zna šta Džozef Bajden večera, karikiram samo, a ne zna šta im se dešava u njihovoj zemlji", istakao je Obradović.