3. april 2024 18:43

Dmitro Kuleba razgovarao sa Boreljom o vojnoj podršci Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dmitro Kuleba razgovarao sa Boreljom o vojnoj podršci Ukrajini

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj razgovarali su danas u Briselu o vojnoj podršci Ukrajini i sledećem paketu sankcija Rusiji.

"Zahvalio sam Borelju na njegovim naporima da mobiliše veću podršku EU Ukrajini i na spremnosti da intenzivira rad na pronalaženju dostupnih sistema Patriot za Ukrajinu. Takođe me je obavestio o trenutnom stanju snabdevanja Ukrajine artiljerijskom municijom iz EU. Razgovarali smo o načinima da ih ubrzamo“, objavio je šef ukrajinske diplomatije na društvenoj mreži X.

On je naveo da je sa visokim predstavnikom EU razgovarao i o sledećem paketu sankcija EU, koje bi trebalo da pojačaju pritisak na Rusiju, kao i o predstojećem forumu Ukrajina-EU sa ciljem povećanja proizvodnje odbrambene industrije u Ukrajini i širom Evrope.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova je u Briselu, gde se danas i sutra održavaju sastanak ministara spoljnih poslova Severnoatlantske alijanse i Saveta Ukrajina-NATO.