18. april 2024 09:42

Nuždić: Rezolucija o Srebrenici je vrhunac licemerstva i ignorisanje volje Srba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nuždić: Rezolucija o Srebrenici je vrhunac licemerstva i ignorisanje volje Srba

Foto: Shutterstock.com/Giovanni Vale, ilustracija

BANJALUKA - Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN predstavlja nastavak politike Haškog tribunala, koji za cilj ima da se majorizuje celi srpski narod, izjavio je danas Viktor Nuždić vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

"Na sceni je vrhunac licemerstva", rekao je Nuždić gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Istakao je da se radi o samovolji ambasadora BiH u UN Zlatka Lagumdžije.

"Koliko znam, sinoć su obavljene zatvorene konsultacije o nacrtu o Srebrenici, a na sastanku su bili Željko Komšić i Denis Bećirović, a srpski član Predsedništva Željka Cvijanović nije prisustvovala. Dakle, ponovo se događa da se srpski narod preglasava:, naveo je Nuždić.

Istakao je da se na srpskom narodu ponovo trenira strogoća.

"Ponovo se dešava mešanje u unutrašnje stvariu BiH i zaista ne znam kako u BiH može doći do pomirenja ako opet ignorišete volju srpskog naroda", kaže Nuždić.

Smatra da je ovo ne samo udar na Republiku Srpsku, nego i na Srbiju upravo zbog rešavanja pitanja KiM.

Narodna skupština Republike Srpske danas će raspravljato o izveštaju Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga na Trgu Krajine u Banjaluci biće održan veliki narodni miting, sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.