Premijer Macut sa timom kineskog Instituta za osnovna klinička istraživanja o razmeni znanja
10. decembar 11:26
10. decembar 2025 11:30
podeli vest
Foto: AP Photo, file/Christophe Ena
KAIRO - Košari, ljuto jelo od sočiva, pirinča i testenine koje se često prodaje na ulicama Egipta, i italijanska kuhinja dobili su priznanje Uneska kao deo nematerijalnog kulturnog nasleđa.
Egipatska nominacija ističe dugu istoriju jela koje je nastalo kombinovanjem sastojaka iz različitih regiona - sočiva iz regije Plodni polumesec u jugozapadnoj Aziji, zatim pirinča iz istočne Azije, kao i paradajza i ljutih papričica iz Amerike, preneo je Rojters.
Varijacije ovog recepta postoje širom zemlje - od Kaira do Aleksandrije i Gornjeg Egipta, a jelo se danas priprema i sa dodacima poput kuvanih jaja.
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa
10. decembar 11:26
10. decembar 11:22
10. decembar 10:49
10. decembar 10:43
9. decembar 22:14
9. decembar 19:22
9. decembar 18:08
9. decembar 17:31
10. decembar 11:00
10. decembar 10:52
10. decembar 10:14
10. decembar 09:19
10. decembar 10:59
10. decembar 10:48
9. decembar 22:25
9. decembar 17:26
10. decembar 10:59
10. decembar 10:49
10. decembar 10:41
10. decembar 11:11
9. decembar 23:57
9. decembar 14:26
9. decembar 13:55
10. decembar 09:07
10. decembar 06:22
10. decembar 04:57
25. novembar 17:40
24. novembar 14:51
23. novembar 17:21
23. novembar 15:59
10. decembar 11:30
10. decembar 09:33
9. decembar 19:43
9. decembar 19:23
9. decembar 15:14
9. decembar 16:59
9. decembar 18:30
9. decembar 17:41