7. april 2024 15:09

Muzička dela u Čečenijij moraju biti u skladu s određenim tempom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muzička dela u Čečenijij moraju biti u skladu s određenim tempom

Foto: Shutterstock.com/Stokkete, ilustracija

GROZNI - U Čečeniji sva muzička, vokalna i koreografska dela moraju odgovarati tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti, izjavio je ministar kulture Čečenije Musa Dadajev.

Pod vođstvom Dadajeva, održan je prošireni sastanak sa liderima kreativnih državnih i opštinskih grupa Čečenske Republike, tokom kojeg je on saopštio konačnu odluku, dogovorenu sa čečenskim liderom Ramzanom Kadirovim, da od sada sva muzička, vokalna i koreografska dela moraju da odgovaraju tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti, saopštilo je Ministarstvo kulture Čečenije, prenosi Grozni inform.

Ministarstvo je dodalo da u ime lidera Čečenije, obavlja ogroman posao na pitanju usklađenosti čečenskih muzičkih, vokalnih i koreografskih dela sa čečenskim mentalitetom i muzičkim ritmom izvođenih dela.

"Muzička kultura Čečena bila je raznolika po ritmu i metodologiji. Moramo doneti narodu i budućnosti naše dece kulturno nasleđe čečenskog naroda: običaje, tradiciju, naše adete, karakteristike čečenskog karaktera, koji uključuje čitav spektar moralnih i etičkih standarda života", naglasio je Dadajev.