13. april 2024 19:14

Anketa: Princ Hari i Megan Markl među najmanje popularnim članovima kraljevske porodice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Anketa: Princ Hari i Megan Markl među najmanje popularnim članovima kraljevske porodice

Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

LONDON - Princ Hari i Megan Markl našli su se među najmanje popularnim članovima britanske kraljevske porodice, prema anketi YouGov.

Od 2.004 anketirane odrasle osobe, 31 odsto ima dobro mišljenje o Hariju, a samo 26 odsto ljudi reklo je da ima pozitivan stav o vojvotkinji od Saseksa.

Jedini član kraljevske porodice koji je manje popularan od Harija i Megan je princ Endru, koji je prethodno bio povezan sa seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstinom, javlja britanski Ekspres.

Anketa, koja je sprovedena ranije ovog meseca, pokazala je da mlađa generacija ima nisko mišljenje o kraljevskoj porodici generalno.

Kako se navodi, princ Hari posetiće Veliku Britaniju narednog meseca radi proslave ''Igara nepobedivih'', u kojima učestvuju ratni veterani sa invaliditetom.

Ekspres navodi da nije sigurno da će se Megan pridružiti suprugu, a komentator Ričard Ficvilijams rekao je da je vojvotkinja ''posebno nepopularna u Britaniji'' i da ne očekuje njen dolazak, budući da je poslednji put posetila zemlju prilikom sahrane kraljice Elizabete II.

Popularnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa opala je 2020. godine, kada su odlučili da napuste Britaniju, a intervju koji je bračni par dao voditeljki Opri Vinfi i Harijeva autobiografija ''Spare'', u kojima je par navodno napao kraljevsku porodicu, učinio ih je još manje omiljenim u britanskoj javnosti.