Kukan:Očekujem da EU neće pustiti Srbiju dugo da čeka

Član Spoljnopolitičkog odbora EP i predsednik delegacije za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan očekuje da do 2025. godine Srbija zakuca na vrata EU, a da je Unija "neće pustiti dugo da čeka”.

14 Septembar 2017 17:54

STRAZBUR - Član Spoljnopolitičkog odbora EP i predsednik delegacije za saradnju sa Srbijom Eduard Kukan očekuje da do 2025. godine Srbija zakuca na vrata EU, a da je Unija "neće pustiti dugo da čeka”.

”Biću vrlo pažljiv sa rečima, da ohrabrim naše prijatelje u Srbiji, ali i da ostanem prizeman i realističan. Mislim da će za vreme pet godina mandata nove Evropske komisije i novog saziva EP ( 2019 - 2025) Srbija kucati na vrata EU, a da je EU neće pustiti dugo da čeka”, poručio je Kukan u izjavi za Tanjug.

Napredak Srbije, ali se i dalje čeka primena zakona

Predsedavajući delegacije EP za Srbiju Eduard Kukan kaže za Tanjug da je na sastanku Parlamentarnog odbora Srbije i EU konstatovan napredak naše zemlje u procesu pristupanja Uniji, ali da treba poraditi više na primeni zakona, posebno kada je reč o pravosuđu i slobodi medija.

Dvodnevni sastanak Odbora za stabilnost i pridruživanje između delegacija Evropskog parlamenta i Skupštine Srbije održan juče i danas na marginama plenarnog zasedanja EP u Strazburu.

Foto Tanjug/Z.Žestić, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane