EBRD: Srbija spremna za bolje upravljanje svojim preduzećima

Ove godine EBRD će se fokusirati na reforme preduzeća u državnom vlasništvu, "zelenu agendu" u Srbiji, a biće pružena i podrška u razvoju tržišta kapitala, rekla je večeras regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitai.

21 Jan 2020 21:46
Ove godine EBRD će se fokusirati na reforme preduzeća u državnom vlasništvu, "zelenu agendu" u Srbiji a biće pružena i podrška u razvoju tržišta kapitala, rekla je večeras regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitai na skupu članova Nemačko-srpske privredne komore.

BEOGRAD - Ove godine EBRD će se fokusirati na reforme preduzeća u državnom vlasništvu, "zelenu agendu" u Srbiji, a biće pružena i podrška u razvoju tržišta kapitala, rekla je večeras regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitai.

"Na zahtev Vlade Srbije u saradnji sa MMF-om podržaćemo pripremu dokumenta o politici državnog vlasništva, da bi definisali šta država želi da postigne kada je vlasnik javnih preduzeća", rekla je Hargitai na skupu članova Nemačko-srpske privredne komore.

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

RONALD ZELIGER

vrh strane