Вучић из Kине доноси 3 милиjарде евра инвестициjа?

Председник Србиjе Aлександар Вучић сутра започиње званичне састанке у Kини, где борави у тродневноj посети, и одакле ће, како се очекуjе, донети у земљу око три милиjарде евра инвестициjа.

17 септембар 2018 05:05
Прeдсeдник Србиje Aлeксaндaр Вучић дoпутoвao je дaнaс у Пeкинг, у пoсeту Кини, гдe ћe учeствoвaти нa Свeтскoм eкoнoмскoм фoруму, пoзнaтиjeм кao "лeтњи Дaвoс".

БEOГРAД - Председник Србиjе Aлександар Вучић данас започиње званичне састанке у Kини, где борави у тродневноj посети, и одакле ће, како се очекуjе, донети у земљу око три милиjарде евра инвестициjа.

Председници Вучић и Си ће, током сусрета у Пекингу, како jе раниjе наjављено, верификовати специjални економски пакет од наjмање десет економских уговора, коjима ће Србиjа, поред решења за РTБ Бор, у виду инвестициjе од 1,46 милиjарди долара, уз 350 милиона долара за докапитализациjу компаниjе, обезбедити и капиталне инвестициjе у области инфраструктуре, саобраћаjа, пољопривреде, индустриjе и информационих технологиjа у вредности до 1,5 милиjарди долара.


Председник Србиjе допутовао у Kину

Председник Србиjе Aлександар Вучић допутовао jе данас у Пекинг, у посету Kини, где ће учествовати на Светском економском форуму, познатиjем као "летњи Давос".

На аеродрому у Пекингу председник Србиjе дочекан jе уз наjвише почасти, уз гарду кинеске воjске, а част му jе указана и тиме што су све улице за пролазак конвоjа, дуж руте председника Вучихца, биле очишћене од саобраћаjа.


фото Танјуг/T.Валић,архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

AЛEКСAНДAР ВУЦИЦ

врх стране