Лонцар: Душан стигао у болницу, за петоро деце 250.000 евра

Душан Tодоровић (4) коjи болуjе од агресивног тумора ноћас jе стигао у болницу у Барселону, изjавио jе министар здравља Златибор Лончар и нагласио да држава има довољно новца за лечење пациjената у иностранству, али да jе неопходно поднети захтев Буџетском фонду за лечење пациjената у иностранству.

16 септембар 2018 10:42

БEOГРAД - Душан Tодоровић (4) коjи болуjе од агресивног тумора ноћас jе стигао у болницу у Барселону, изjавио jе министар здравља Златибор Лончар и нагласио да држава има довољно новца за лечење пациjената у иностранству, али да jе неопходно поднети захтев Буџетском фонду за лечење пациjената у иностранству.

"Душан jе добро поднео пут, креће борба, сви морамо позитивно да размшљамо, ово jе пример да се уjединила цела Србиjа, не правимо никакву разлику, желимо да помогнемо свима", рекао jе Лончар за РTС.

Oд 2012. о трошку државе у иностранству лечено 1.989 деце

Држава jе од 2012.године до jуна ове године на лечење у иностранство упутила 1.989 деце, показуjу подаци Mинистарства здравља.

Oд 2014.године, када jе основан Буџетски фонд за лечење пациjената у иностранству, до данас више од 500 деце годишње, тачниjе 2.071 дете, лечено jе у иностранству о трошку државе средствима тог фонда, као и Републичког фонда за здравствено осигурање (РфЗO).


фото Танјуг/С.Радовановић архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране