6. februar 2023 15:55

Šapić: Odluka o Zoo vrtu nije doneta "preko kolena"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Odluka o Zoo vrtu nije doneta "preko kolena"

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Odgovarajući na pitanja o premeštanju Zoo vrta, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je odgvorio da su potrebne dodatne analize i da odluka nije doneta "preko kolena".

"Ova odluka nije doneta "preko kolena", to je tema koja je već decenijama aktuelna u beogradskoj javnosti. Neki ljudi osporavaju, kažu Vlada Ilić ga je tu stavio, ali pre 100 godina, Beograd nije izgledao kao danas" zaključio je Šapić, i dodao da je sada doneta politička ideja, ali da će javnost biti obaveštena ako se dese neplanirane oklonosti.

 

"Sada krećemo sa izradnjom idejnog projekta, uzimamo u obzir sve okolnosti, ali je najvažnije da se stvore tehnični uslovi, iseljavanje naselja Partizan u kojem živi blizu 1000 ljudi, omogućiti dolazak preko pešačko-biciklističkog mosta i tu odluku donosimo na sledećoj skupštini" rekao je gradonačelnik.

Vremenski rok još uvek ne postoji, jer zavisi od dosta faktora, ali pešačko biciklistički most možemo da očekujemo već 2024. godine, ocenio je Šapić.

"Tek nas kasnije očekuje premeštanje životinja i konzervacija Beogradske tvrđave koja je dosta oštećena, ali od nečega mora da se krene" rekao je gradonačelnik.

 

Na pitanje kako je Službeni list objavio informaciju kako su odbornicima plate podignute za 300 odsto, Šapić je rekao da je to jedina stvar oko koje su se opozicija i vlast složile, i pokazao kopiju saglasnosti koju su potpisali svi predsednici odborničkih grupa.

"Sramotno je što su do sada bili 10.000 plaćeni, jer odlučuju o važnim odlukama, ali je zanimljivo što se članovi opozicije nisu oglasili jutros da kažu da je sve u redu i da je to u interesu Beograđana" rekao je Šapić.

 

Na pitanje da li Kentkart nastavlja sa radom ponovio je da naplata karata prelazi u ruke grada i da je oformljeno preduzeće koje će se time baviti a da će Kentkart samo održavati aparate.

"Ne možete tek tako raskinuti ugovor koji je obnovljen pre godinu i po, biće raskinut bez penala i zato nam je toliko dugo trebalo" zaključio je Šapić.