10. avgust 2023 11:41

GO Zemun i Ministrstvo turizma potpisali ugovor o realizaciji projekta ''Jačanje digitalnih veština kod mladih''

Izvor: TANJUG

podeli vest

GO Zemun i Ministrstvo turizma potpisali ugovor o realizaciji projekta ''Jačanje digitalnih veština kod mladih''

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Tijana Bakić sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem potpisala je ugovor o realizaciji projekta ''Jačanje digitalnih veština kod mladih''.

Iz Gradske opštine Zemun su saopštili da je cilj ovog projekta da se unapredi život mladih sprovođenjem omladinske politike na lokalnom nivou i usmeren je na razvijanje mehanizama koji pospešuju preduzetništvo i zaposlenost mladih.

Drugi važan aspekt projekta je opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izrada strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike, kao preduslova za omladinski aktivizam i unapređenje položaja mladih.

Ugovor je potpisan juče, a Ministarstvo turizma i omladine je ovoga puta za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara od čega je Gradska opština Zemun dobila 1.226.604 dinara za sprovođenje svog projekta.

Gradska opština Zemun je oformila Kancelariju za mlade 2009. godine, koja kao sastavni deo lokalne samouprave predstavlja most između institucija i mladih.

Zaseban administrativni i edukativni prostor te kancelarije, u čijem sastavu je i galerija, stecište je kulturnog, umetničkog i edukativnog života mladih Zemuna, zaključeno je u saopštenju Gradske opštine Zemun.