15. septembar 2023 08:56

Jeremić: Produženo je vreme rada šaltera Opštine Zvezdara zbog prijava za priključenje na infrastrukturu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jeremić: Produženo je vreme rada šaltera Opštine Zvezdara zbog prijava za priključenje na infrastrukturu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradska opština Zvezdara produžila je radno vreme svojih šaltera do 18 časova za potrebe stanovnika nelegalno izgrađenih građana koji žele da se priključe na komunalnu infrastrukturu, izjavio je Vladan Jeremić, predsednik te beogradske opštine.

Prijavljivanje takvih objekata za priključenje na komunalnu infrastrukturu počinje danas, na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije. Konkurs traje do 15. oktobra, a prijave će se u narednih mesec dana moći podneti službama za ozakonjenje u opštini ili gradu na čijoj se teritoriji nalazi objekat.

"Na šalterima svih opština danas kreće prijavljivanje svih vlasnika nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije počev od danas, pa u narednih mesec dana, do 15. oktobra. Svi građani koji potpadaju pod ovu kategoriju biće u mogućnosti da podnesu prijave, a onda u zavisnosti od toga da li ispunjavaju pravne i tehničke uslove njihovi objekti bi mogli da budu priključeni na struju, vodu, kanalizaciju ili gas", rekao je za Jeremić za Tanjug.

On je istakao da je na Gradskoj opštini Zvezdara, pored ovih centralnih šaltera u okviru opštinske uprave, omogućeno svim sugrađanima, a neka procena je da se radi o sedam do osam hiljada takvih domaćinstava, da prijave podnesu i u objektima četiri mesne zajednice - Zeleno brdo, Staro Mirijevo, Severni bulevar i Veliki Mokri lug, kao i prostorijama uslužnog centra u Malom Mokrom lugu.

"Kada je reč o šalterima u našoj opštini, radno vreme će biti produženo do 18 sati kako bi svi zainteresovani mogli u predviđenom roku podnesu prijave. Neophodno je uz zahtev priložiti očitanu lučnu kartu, geodetski snimak i drugi dokumenti koji će dokazati vlasništvo građana i njihovo pravo na nekretnini - kupoprodajni ugovor, ugovor o zajedničkoj gradnji i investiciji ili ugovor o nasledstvu", rekao je Jeremić.

On je dodao da, u slučaju da nekome ipak bude nešto nejasno, za jednim šalteru će biti zaposleni iz Odeljenja za ozakonjenje koji će biti na usluzi građanima.

"Gradska opština Zvezdara je u okviru svog geoinformacionog sistema pripremila jednu aplikaciju koja će svima koji se prijave omogućiti da prate tok predmeta, počev od toga da je predmet primljen i da li je zahtev pozitivno rešen", rekao je Jeremić.