27. maj 2024 14:03

Šapić: Potrudićemo se da za vrtiće u Obrenovcu ne budu liste čekanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Potrudićemo se da za vrtiće u Obrenovcu ne budu liste čekanja

Foto: Tanjug video

OBRENOVAC - Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeni vrtić "Kolibri" u Bariču i poručio da će grad raditi na tome da za vrtiće u obrenovačkoj opštini ne postoje liste čekanja.

"Jedan je od najvećih u gradu. Može da primi više od 200 dece. U Bariču nemamo problema sa listom čekanja. Potrudićemo se, što se tiče celog Obrenovca, da je nemamo nigde", rekao je Šapić.

Dodao je da mu je gradski menadžer Miroslav Čučković rekao da skoro da više nema lista čekanja za vrtiće u Obrenovcu.

Podsetio je da je po stupanju na funkciju gradonačelnika rekao da će posvetiti pažnju svim delovima Beograda podjednako i ocenio da će, ukoliko se nastavi ovim tempom izgradnje saobraćajne infrastrukture, rubne beogradske opštine poput Obrenovca biti privlačnije za život.

Naveo je i da će obići novu zgradu Mesne zajednice Barič u izgradnji, koja ima 1.000 kvadrata.

Ocenio je da će Obrenovac privući više investicija i zbog blizine mestu na kome se gradi kompleks za Ekspo 2027.

Šapić je naveo primer ruskog grada Kazana, koji je iskoristio domaćinstvo Univerzijade da, kako Šapić kaže, izgrade čitav jedan novi grad.

"Mi treba da iskoristimo Ekspo, kao što su drugi koristili slične stvari, da izgradimo i infrastrukturu, da podignemo ekonomiju i da se uloži i u ono što nema direktne veze sa Ekspom. To rade pametne države", ukazao je Šapić. 

Najavio je da će uskoro proraditi komunalno-bezbednosni objekat u blizini vrtića i objasnio da će ti objekti biti spojeni sa svim vrtićima i školama u okruženju i da će se video nadzorom pratiti bezbednost školskih dvorišta i okoline.

"Grad Beograd će finansirati posebno našu službu, koja će obilaziti dvorišta vrtića i škola, parkove", naveo je Šapić.

Poručio je da grad Beograd i opština Obrenovac ne dele ljude po tome za koga glasaju, već na sve građane gledaju podjednako.

Građanima se obratio i predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

On je rekao da je vrtić danas primio decu, koja su do tada bila u objektu  u Belom Polju koji je otvoren pre dve godine.

"Ovo pokazuje koliko mi, kao gradska opština Obrenovac, zajedno sa gradom Beogradom radimo vredno na tome da obezbedimo našim mališanima adekvatne uslove za njihovo odrastanje i razvoj", poručio je Stanojević.

Dodao je da veliku zahvalnost za izgradnju vrtića duguju EPS-u i bivšem direktoru Miloradu Grčiću koji je obezbedio novac za izgradnju objekta i naveo da je vrtić opremljen sredstvima opštine Obrenovac i grada Beograda.

Najavio je dogradnju vrtića "Zeka", koji treba da dobije dodatne četiri prostorije.

Događaju su prisustvovali i gradski menadžer i bivši predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i gradska sekretarka za obrazovanje Aleksandra Čamagić.