20. septembar 2023 14:23

Irena Vujović: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom u Malom Crniću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Irena Vujović: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom u Malom Crniću

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE/ JOVANA ROŠUL

MALO CRNIĆE - Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas opštinu Malo Crniće, kojoj je ministarstvo dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje čvrstim otpadom - kamion smećar.

Vujović je navela da bi novi kamion trebalo da podmiri ukupne potrebe Malog Crnića za odvoženje otpada, što je još jedan od načina da se uvede red u ovu oblast.

"U prethodne tri godine opštini Malo Crniće dodelili smo na korišćenje kante i kontejnere, a sva ta oprema će imati punu primenu kada počne da radi trensfer stanica za pretovar otpada u Petrovcu na Mlavi u koju smo uložili značajna sredstva, 270 miliona dinara. Radovi su gotovi, u toku su obuke, a čim transfer stanica počne sa radom, kamion će se koristiti za odvoženje otpada sa teritorije Malog Crnića na transfer stanicu, gde će se raditi pretovar, separacija reciklabilnog otpada i njegovo dalje odvoženje na finalnu lokaciju", rekla je Vujovićeva.

Ministarka je, nakon obilaska Malog Crnića, na sastanku sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem razgovarala o konačnom zbrinjavanju otpada i planovima koje ima ceo Braničevski region.

Vujovićeva je istakla da je ministarstvo u ovom okrugu u različite ekološke projekte uložilo 300 miliona dinara, kao i da se u svakoj lokalnih samouprava Braničevskog okruga realizuje neki od zelenih projekata, kako bi se podizali standardi zaštite životne sredine i životni standard građana u ovom delu Srbije, saopštilo je ministarstvo.