27. februar 2023 16:54

Potpisan protokol o saradnji između Banke Poštanska štedionica Banja Luka i Data Cloud Technology Kragujevac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan protokol o saradnji između Banke Poštanska štedionica Banja Luka i Data Cloud Technology Kragujevac

Foto: TANJUG/MIT/ MARINA JANČEVIĆ

BEOGRAD - Protokol o saradnji između Banke Poštanska štedionica Banja Luka i Data Cloud Technology Kragujevac potpisan je danas u Beogradu u prisustvu ministra informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihaila Jovanovića i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanske štedionice.

Protokol o saradnji je ispred Banke poštanske štedionice Banja Luka potpisao predsednik Uprave Boško Mekinjić, dok je ispred Državnog data centra u Kragujevcu, protokol potpisao Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology, saopšteno je iz Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije.

Dodaju, da su potpisivanjem protokola, utvrđeni polazni principi poslovne saradnje na uspostavljanju rezervne lokacije za oporavak informacionog sistema i smeštanju IT opreme i podataka Banke poštanske štedionice Banja Luka u Državnom data centru u Kragujevcu.

U saopštenju se ističe da je, Banka poštanska štedionica Banja Luka nastavila je da sledi način rada Banke poštanska štedionice Beograd u čijem je 100 procentnom vlasništvu od decembra 2021. godine.

Naglašavaju da će Banka poštanska štedionica Banja Luka, kao prvi regionalni komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, doprineti podsticanju i širenju saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske.