20. mart 2024 15:01

Sve železničke stanice na brzoj pruzi Beograd-Subotica imaće defibrilatore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sve železničke stanice na brzoj pruzi Beograd-Subotica imaće defibrilatore

Foto: Shutterstock.com/Mastershots4K, ilustracija

BEOGRAD - Infrastruktura železnice Srbije primiće sutra donaciju od 10 aparata za primenu mera oživljavanja kod naglog zastoja srca (defibrilatora) od kineskog proizvođača, kompanije Mindrej, koji će biti raspoređeni duž brze pruge Beograd - Novi Sad, kao i buduće deonice do Subotice.

Ukupna vrednost ove donacije je oko 1,3 miliona dinara, a ovu donaciju Infrastruktura obezbedila je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije.

"Železničke stanice na brzoj pruzi biće prvi železnički objekti u našoj zemlji, i među prvim javnim objektima u Srbiji, u kojima će biti postavljeni ovi aparati", saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.

Infrastruktura je u ovu akciju uključila i Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara i nakon primopredaje donacije i pozdravnih govora, predstavnici Crvenog krsta Srbije organizovaće u Prokopu javni čas pružanja prve pomoći kod naglog zastoja srca, uz primenu mera oživljavanja uz upotrebu ovih aparata.

Primopredaja će se obaviti u železničkoj stanici Beograd Centar, u novoj staničnoj zgradi u Prokopu sa početkom u 10 sati.