26. jul 2023 14:58

Manifestacija "Fashion weekend Jahorina" biće održana od 17. do 20. avgusta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Manifestacija "Fashion weekend Jahorina" biće održana od 17. do 20. avgusta

Foto: PROMO

SARAJEVO - Druga umetničko-modna-muzička manifestacija "Fashion weekend Jahorina" biće održana od 17. do 20. AVGUSTA, u saradnji sa Sarajevo film festivalom, saopštili su danas organizatori.

"Fashion weekend Jahorina počinje 17. avgusta u Sarajevu projekcijom digitalno restaurisanog klasika jugoslovenske kinematografije "Ljubav i moda", koji će biti u zvaničnom programu 29. Sarajevo film festivala, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, iste večeri Olimpijski centar Jahorina i Sarajevo film festival pozivaju goste na "Fešn vikend Jahorina" žurku dobrodošlice ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

U okviru programa manifestacije 18. i 19. avgusta na vrhu Jahorine kreacije će prikazati Verica Rakočević, Milica Opačić, Amina Hasanbegović, Predrag Đuknić i druga modna imena iz zemlje domaćina, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Scena koju potpisuje scenografkinja Dragana Purković Macan nalazi se pored jezera, na platou Olimp bara, u ambijentu planinske prirode, na 1.900 metara nadmorske visine.

"Na ponos domaćinima i organizatorima pridružiće im se i najpoznatiji domaći modni brendovi Sana Linea i Alma Ras, ali i revija 'Kostim kroz epohe', nastala u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, glumci Branko Đurić Đuro, Jelena Gavrilović, Zala Đurić, Milutin Mima Karadžić i drugi na sceni "Fešn vikenda Jahorina" izvešće evergrin muzičke numere iz filma "Ljubav i moda", "Devojko mala“, "Ljubav i moda“, "Sonja“, "Ljubav ili šala“ i druge.

"Fashion weekend Jahorina" najavljuje i panel diskusije sa svojim učesnicima na teme "Film i moda" i "Kada se sretnu moda i biznis", a ističe se kao "posebno iznenađenje" koncert Senide.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić istakao je da "Fešn vikend" drugu godinu "okuplja najzačajnije regionalne i svetski poznate modne dizajnere, glumce i umetnike" i dodao da veruje da će manifestacija brojnim turistima u Sarajevu "obezbediti dodatnu i sadržajniju turističku ponudu na planini".

Govoreći o kampanji "Ljubav i moda na Jahorini“ pokrenutoj sa suorganizatorima iz Olimpijskog centra, direktorka Signičer (Signature) agencije Nataša Petrović je rekla da inspirisana filmom "skreće pažnju na pomalo zaboravljene zdrave društvene norme i vrednosti, na estetiku i modu jednog vremena".

"U fokus je postavila neke od najlepših žena i javnih ličnosti u BiH, uspešne dame koje su kreativci i profesionalci u različitim poslovnim krugovima, žene koje su jedinstvene po svojoj prirodi, baš kao što je i naša Jahorina, ali i 'Fešn vikend' koji je naš centralni događaj", rekla je Petrović.

Glumica Anja Kraljević je ocenila da je "Fashion weekend Jahorina" "iznimna poslovna prilika iza koje stoji ogroman rad, organizacija, talenat i ideja", dok je voditeljka Ana Bavrka istakla da je na Jahorini kreiran "projekt koji stvara i budi emocije, koje govore o ljubavi, modi, prijateljstvu i jednom vremenu".