19. jun 2023 14:16

Er Srbija uspostavila sezonske letove između Beograda i Ohrida

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija uspostavila sezonske letove između Beograda i Ohrida

Foto: TANJUG/ER SRBIJA

BEOGRAD - Er Srbija je danas pokrenula direktnu avio-liniju između Beograda i Ohrida, a do tog grada u Severnoj Makedoniji, nacionalna avio-kompanija će saobraćati sa aerodroma u Beogradu, četiri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, petka i subote.

Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na aerodromu Sveti Apostol Pavle u Ohridu, saopštila je Er Srbija.

"Prilikom izbora destinacija, putnici veliku pažnju obraćaju i na njihovu dostupnost. Direktna avio-veza neretko predstavlja odlučujući faktor. Imajući to u vidu, od početka 2023. godine našu mrežu smo obogatili sa više od 20 gradova širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike do kojih nismo leteli u 2022", rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Dodao je da će linija Er Srbije uspostavljena do Ohrida biti interesantna putnicima i da će ih motivisati da odmor provedu upravo na "makedonskom slatkovodnom moru".

"Svaki odlazak u Ohrid za trenutak će vas vratiti u antičko doba i nekadašnji Lihnidos. Prirodne lepote, 2300 sunčanih sati godišnje i gostoljubivi stanovnici učiniće da uživaju sva vaša čula. Posetite neku od 365 crkava i napravite fantastične fotografije sa vidikovca ispred crkve Svetog Jovana, koja je jedan od simbola grada. Uživajte u lokalnim specijalitetima, ohridskoj pastrmki ili jagnjetini, a ljubitelje vina oduševiće i bogata ponuda vinskih podruma", naglasio je Rupić.

Iz Er Srbije naglašavaju da će od Ohrida, preko Beograda, putnici imati dobru povezanost sa velikim brojem destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije, poput Amsterdama, Beča, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Frankfurta, Hamburga, Kopenhagena, Ljubljane, Njujorka, Osla, Podgorice, Praga, Rima, Venecije i Zagreba.

Dodali su da više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio -prevoznika zainteresovani putnici mogu pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.