3. novembar 2023 10:47

Od danas popusti u Dunav osiguranju za nosioce boračkih legitimacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Od danas popusti u Dunav osiguranju za nosioce boračkih legitimacija

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i kompanija Dunav osiguranje danas su potpisali sporazum kojim su omogućene pogodnosti za nosioce boračkih legitimacija.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je da je Dunav osiguranje prepoznalo značaj naših boraca i boračke populacije, i da je na taj način pristupila korpusu društveno odgovornih kompanija koje boračku karticu tretiraju kao karticu pogodnosti.

Nakon potpisanog Sporazuma o saradnji između Ministarstva za rad i kompanije Dunav osiguranje, Selaković je istakao da će svi naši borci, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata i članovi porodica palih boraca od danas uz svoju boračku legitimaciju moći da ostvaruju brojne pogodnosti u kompaniji Dunav osiguranje.

Takođe, Selaković je naglasio da broj registrovanih boraca u Srbiji na današnji dan iznosi 40.110, dok je taj broj prošle godine u ovo vreme iznosio 25.000.

"Nastavljamo sa postupkom registracije naših boraca u skladu sa zakonom o njihovim pravima i obezbeđujemo brojne pogodnosti za nosioce ove boračke legitimacije kojom se potvrđuje status uređen u skladu sa zakonom", naglasio je Selaković.

Predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković istakla je da će od danas nosioci boračkih legitimacija u Srbiji moći da koriste brojne pogodnosti kompanije Dunav Osiguranje i njenog povezanog društva Dunav auto. "

Sa zadovoljstvom smo podržali inicijativu ministarstva u želji da izrazimo duboku zahvalnost i poštovanje svima onima koji su u najtežim trenucima bili uz svoju zemlju i branili je", rekla je Sokovićeva.

Dodala je da je za sve nosioce boračkih legitimacija obezbeđeno 10 odsto popusta na osiguranje domaćinstva, kasko osiguranje, kasko sudar, pomoć na putu, putno zdravstveno osiguranje, kao i na osiguranje vikendice.

"Dunav auto je za sve korisnike boračkih legitimacija obezbedio 20 odsto popusta na cenu tehničkog pregleda u svim svojim centrima u Srbiji, kojih je više od 70", naglasila je ona.

Sokovićeva je istakla da je kompanija Dunav osiguranje od svog osnivanja velika podrška društvenoj zajednici, i da će tako biti i ubuduće.

"Podržaćemo svaku inicijativu koja za cilj ima poboljšanje uslova života i najosetljivijih članova naše zejednice", poručila je ona.

Takođe, od 1. oktobra kompanija Dunav osiguranje je vlasnicima Penzionerskih kartica omogućila kupovinu određenih proizvoda osiguranja po povlašćenim cenama.