17. novembar 2023 12:25

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova izvučenim u poslednjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova izvučenim u poslednjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Sa dobitnicima dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u poslednjem petom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", Ivom Raičević i Mirjanom Marković Pašić, danas su u Vladi Srbije potpisani ugovori i uručeni su im ključevi stanova.

Ugovore sa dobitnicama stanova potpisao je ministar finansija Srbije, Siniša Mali.

 

Iva Raičević iz Beograda dobitnik je trosobnog stana na Novom Beogradu u okviru bloka 63 za skenirani račun od 140 dinara, dok je Mirjana Marković Pašić takođe iz Beograda dobitnica četvorosobnog stana na Novom Beogradu za račun od 929,97 dinara.

Nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva od stanova dobitnicima Mali je kazao da je u drugom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" podeljeno ukupno deset stanov ukupne vrednosti skoro 1,7 miliona evra.

"Što je po meni mnogo važnije, uspeli smo da dodatno podignemo svest građana Srbije oko toga da treba da se uzimaju fiskalni računi, a to je jedan od načina da se borimo protiv sive ekonomije", naglasio je Mali.

Prema njegovim rečima, građani Srbije bez obzira na nagradne igre treba da nastave svaki put sa uzimanjem fiskalnih računa, jer u suprotnom, ako ih ne uzimaju samo taj pojedinac koji nije izdao fiskalni račun dobija, dok svi ostali gube.

"Od tih fiskalnih računa, tog dela poreza koji se sliva u budžet, mi gradimo škole, bolnice, vrtiće, nove autoputeve, podižemo plate, podižemo penzije, tako da je u najboljem interesu svih nas da nam upravo ova zemlja bude uređenija i da pobedimo na pravi način sivu ekonomiju", naglasio je Mali.

Ministar finasija Srbije je najavio da se država sprema da na proleće nastavi sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi", ali nije mogao da precizira da li će računi do sada poslati učestvovati u tom ciklusu ili će se otvoriti jedan potpuno novi krug.

"U svakom slučaju idemo sa još jednom nagradnom igrom naredne godine i da se zajedno izborimo sa ovom sivom ekonomijom i sa neizdavanjem fiskalnih računa" zaključio je Mali i poželeo dobitnicima stanova puno lepih i srećnih trenutaka sa porodicama i prijateljima u njihovim novim stanovima.

 

Do podneva, u subotu 11. novembra do kada su mogli da se skeniraju računi za učešće u ovom poslednjem petom izvlačenje drugog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" pristiglo je bilo ukupno 285.798.140 fiskalnih računa sa 1.050.426 naloga.

U proseku se dnevno za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" slalo oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je bio 1.046 dinara.

Nagradni fond ovog ciklusa igre "Uzmi račun i pobedi" činilo je 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra.

Po dva stana su se dodeljivala svake subote od 14. oktobra do 11. novembra u pet javnih izvlačenja.

Pravo učešća u ovoj igri imali su svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji koji su skenirali ili ručno uneli kodove fiskalnih računa do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi registrovani nakon tog vremena ili koji nisu bili izvučeni učestvovali su u narednom izvlačenju.